Specialist ouderengeneeskunde

Functieomschrijving

Ben jij specialist ouderengeneeskunde en op zoek naar een baan in een gedreven team van artsen? Voor het behandelcentrum van Zonnehuisgroep Amstelland in Amstelveen zijn wij op zoek naar een:

Specialist Ouderengeneeskunde

24-36 uur per week


De complexiteit van de zorg en de uiteenlopende doelgroepen zorgen voor een veelzijdig takenpakket, geen dag is hetzelfde! Je kunt je bij Zonnehuisgroep Amstelland bezig houden met alle aspecten van het vak en je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van jonge artsen. De contacten met zowel zorg als het management zijn open en laagdrempelig. Als je interesse hebt in het doen van wetenschappelijk onderzoek, dan is dit mogelijk. Hebben we jouw interesse gewekt? Lees dan verder en reageer!


Afdeling

Als specialist Ouderengeneeskunde kom je te werken in een vakgroep bestaande uit 10 gemotiveerde specialisten ouderengeneeskunde waarvan een aantal kaderarts zijn.

De vakgroep is onderdeel van het behandelcentrum dat bestaat uit ongeveer 70 behandelaren namelijk: behandelend artsen, verpleegkundig specialisten, praktijkverpleegkundige, wondverpleegkundige, fysiotherapeuten, diëtisten, psychologen, ergotherapeuten, logopedisten, creatief therapeut, muziektherapeuten, bewegingsagogen, geestelijk verzorgers en medisch administratief medewerkers. Wij werken in zelfstandige teams en zorgen er #MetElkaar voor dat onze bewoners en cliënten de juiste behandeling en aandacht krijgen.

Alle aspecten van het vak worden beoefend: binnen de Zonnehuisgroep zijn drie grote revalidatie afdelingen (expertise op gebied van CVA, orthopedische-, oncologisch- en algemene revalidatie), een ELV-afdeling, een palliatieve unit, multipele afdelingen waar chronische somatische- en PG zorg wordt geleverd (van grote afdelingen tot kleinschalige woonvormen) en een groeiende en dynamische 1e lijn praktijk waar in 2018 een samenwerking is gestart met de universitaire ouderenpraktijk van het VUMC.


Functie-inhoud

Als specialist ouderengeneeskunde, richt je je op kwetsbare ouderen, die veel zorg nodig hebben. Samen met jouw collega’s heb je de verantwoordelijkheid voor de multidisciplinaire behandeling van de bewoners van onze zorgcentra. Naast het verlenen van zorg aan ouderen binnen onze woonzorg locaties verlenen wij ook zorg aan mensen thuis en in de eerste lijn na verwijzing van de huisarts. Je behandelt bewoners en de mensen thuis met het oog op kwaliteit van hun leven.

Verder speel je een belangrijke rol in de begeleiding van AIOS specialist ouderengeneeskunde, AIOS huisartsgeneeskunde, semi artsen en co assistenten, verpleegkundig specialisten, praktijkverpleegkundigen en basisartsen. Als vakgroep lid draag je bij aan de ontwikkeling van het vak en de vakgroep. Je hebt inspraak om mede de richting te bepalen levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het zorg- en kwaliteitsbeleid. Tevens draai je mee met ANW diensten.

De ouderenzorg staat in deze tijd niet meer op zichzelf. Samenwerking in de keten is daarom belangrijk om de continuïteit van zorg in de regio te kunnen blijven leveren. Daarom werk je nauw samen met andere zorgaanbieders en ook het Universitair Netwerk Ouderenzorg van het VUMC.

Functievereisten

 • Een afgeronde studie tot specialist Ouderengeneeskunde;
 • Een BIG registratie;
 • Enige ervaring op een afdeling met ouderen met dementie is een pre.
 • Brede interesse in het vakgebied, je bent op de hoogte van maatschappelijke ontwikkelingen, deze kun je vertalen naar de praktijk;
 • Je houdt van samenwerken met andere enthousiaste collega’s en werkt daarnaast heel zelfstandig;
 • Pro activiteit, sterke communicatieve vaardigheden en analytisch vermogen, sociaal vaardig;
 • Bij voorkeur ben je in het bezit van een auto.
 • Interesse en vaardigheden om als onderzoeker in de regio samen te werken in de ontwikkelpraktijk van het UNO VU, is een pre; Bijvoorbeeld het uitvoeren van een promotieonderzoek (twee dagen per week) dat zich richt op het meten van de kwaliteit van de geriatrische revalidatiezorg. Dit onderzoek wordt uitgevoerd vanuit het Universitair Netwerk Ouderenzorg (UNO) in Amsterdam.

Wij bieden

 • Een prettige, collegiale werksfeer in een organisatie die sterk in beweging is en alle ruimte voor ontwikkeling biedt;
 • Het salaris is conform FWG 75 van de CAO VVT. De inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring;
 • De uren en de aandachtsgebieden zijn in overleg te bepalen;
 • 8% Vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • Pensioenregeling;
 • Cultuur werkt abonnement;
 • Bedrijfsfitness;
 • Fietsplan;
 • Studiekostenregelingen;
 • Overige aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Goede digitale ondersteuning.

Wat doet Zonnehuisgroep Amstelland

Zonnehuisgroep Amstelland biedt alle vormen van ouderenzorg, van wijkverpleging en dagbesteding tot intensieve verpleeghuiszorg in Amstelveen, Amsterdam-Zuid, Ouder-Amstel en De Ronde Venen. Met ruim 1300 medewerkers, 350 leerlingen en stagiaires en 400 vrijwilligers zorgen wij met elkaar voor ruim 2000 cliënten en bewoners. Alles wat we doen, doen we met het hart voor de kwaliteit van leven van elke cliënt en bewoner.

Wij lopen graag voorop in ontwikkelingen rondom slimme toepassingen en hebben mooie moderne locaties.

Voor meer informatie over onze organisatie en locaties kun je terecht op onze website: www.zhga.nl


Informatie

Heb je nog vragen over de functie?, neem gerust contact op met Kees Veling, Manager behandelcentrum a.i., via 06-53379792.

Voor informatie over de procedure kun je contact opnemen met Anouk Mank, Corporate Recruiter, 06-23574335.


Solliciteren

Wil jij graag bij ons aan de slag? stuur dan jouw sollicitatie. Maak hiervoor gebruik van het sollicitatieformulier op de website en upload je cv en motivatie.

Zonnehuisgroep Amstelland vraagt standaard referenties op en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is vereist.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.