Verpleegkundige in de wijk voor de coördinatie van de VPT-zorg in de teams.

Functieomschrijving

Wil jij in één van onze wijkteams zorg verlenen aan cliënten die jouw zorg nodig hebben? Heb jij minimaal een afgeronde opleiding MBO verpleegkunde niveau 4 en wil jij de cliënten graag helpen zodat zij zo lang mogelijk in hun eigen huis kunnen wonen? Ben jij op de hoogte van de actuele kennis rondom de WLZ? Wacht dan niet langer en solliciteer bij Zonnehuis Wijkverpleging!


Verpleegkundige in de wijk, met aandachtsgebied langdurige zorg
20-32 uur per week


Waar ga je aan de slag?

Zonnehuis Wijkverpleging groeit hard! Steeds meer zorgvragers vinden de weg naar onze kwalitatief goede zorg vanuit kleine wijkteams. We zetten nieuwe wijkteams op in de volgende regio’s: Amsterdam Zuid, Amsterdam Oud Zuid, Amstelveen / Uithoorn en in Abcoude / Vinkeveen. Daarom zijn wij ter uitbreiding op zoek naar een Verpleegkundige in de wijk.


Wat ga jij doen?

Jij hebt als verpleegkundige een voortrekkersrol in de langdurige zorg thuis. Je werkt daarin nauw samen met de wijkverpleegkundige, casemanager dementie en de teams verantwoordelijk voor de langdurige zorg in de wijk. Dankzij jouw expertise kunnen kwetsbare ouderen langer thuis blijven wonen met zorg en gemaksdiensten. Jij start een informatief gesprek met de cliënt waarin je de wensen en behoefte in kaart brengt en een WLZ aanvraag opstart. Je coördineert de zorg en stemt dit af met collega’s uit het team en evalueert en bewaakt de kwaliteit van zorg.


Vanuit jouw voortrekkersrol ben je nauw betrokken bij de ontwikkelingen van de langdurige zorg thuis in samenwerking met de zorgteams en coacht jouw collega’s in de team(s). Je voelt je iedere dag weer uitgedaagd om het verschil te maken in het leven van de mensen die in jouw wijk wonen. Dat verschil maak je vanuit het besef dat gezondheid geen doel op zich is maar een middel om te kunnen blijven doen wat belangrijk is voor de cliënt, in zijn of haar leven.

Samen met de cliënt ga je na wat jij met jouw team kan doen zodat de cliënt het leven kan blijven leiden zoals hij of zij dat graag wil. Jij weet dat de essentie van wijkverpleging veel meer is dan zorg verlenen. Met creativiteit zoek je naar de beste oplossing voor de cliënt. Preventie is een vanzelfsprekend onderdeel van jouw werk.

Je doet dat niet alleen. Je bouwt samen met de collega’s aan een hecht team dat elkaar aanvult en tegenwicht biedt. Je hebt naast aandacht voor de kwaliteit van zorg voor je cliënten, ook aandacht voor je collega’s. Je werkt zelfstandig in de wijk, maar ook in een team! Iedereen heeft haar of zijn eigen kwaliteiten en samen werk je aan het beste resultaat. Samenwerken doe je ook met de gespecialiseerde collega’s, huisartsen en andere professionals in de eerste en tweede lijn en in het sociaal domein.


Functievereisten

 • Je hebt minimaal diploma MBO-Verpleegkunde niveau 4;
 • Je hebt kennis van de Wet Langdurige zorg;
 • Ervaring met VPT is een pré;
 • Je bent iemand die flexibel is ingesteld en denkt graag mee met nieuwe ontwikkelingen;
 • Je bent BIG-geregistreerd;
 • Je hebt ervaring in de thuiszorg en/of verpleeghuiszorg;
 • Je bent geregistreerd in het kwaliteitsregister, of de bereidheid om je te registreren;
 • Tot slot beheers je de Nederlandse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat krijg jij?

 • Een prettige, collegiale werksfeer in een organisatie met alle ruimte voor ontwikkeling;
 • Een vast contract, parttime of fulltime, dat wat jou het beste past;
 • Een niveau 4 verpleegkundige ontvangt van ons een salaris conform FWG 45 van de cao VVT (min € 2.419,91 en max € 3.264,29 bruto per maand o.b.v. een 36-urige werkweek;
 • Een niveau 5 verpleegkundige een salaris conform FWG 50 van de cao VVT (min € 2.554,98 en max € 3.707,64 bruto per maand o.b.v. een 36-urige werkweek), plus een arbeidsmarkttoeslag in FWG 55, de inschaling hangt af van jouw kennis en ervaring;
 • Ontwikkelingsmogelijkheden, vakbekwaamheidsscholing en persoonlijke ontwikkeling;
 • 8% Vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • Pensioenregeling;
 • Cultuur werkt abonnement;
 • Bedrijfsfitness;
 • Fietsplan;
 • Studiekostenregelingen;
 • Overige aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie zijn wij?

Zonnehuis Wijkverpleging is onderdeel van Zonnehuisgroep Amstelland. Zonnehuisgroep Amstelland biedt alle vormen van ouderenzorg, van wijkverpleging en dagbesteding tot intensieve verpleeghuiszorg in Amstelveen, Amsterdam-Zuid, Ouder-Amstel, Uithoorn en De Ronde Venen. Met ruim 1300 medewerkers, 350 leerlingen en stagiaires en 400 vrijwilligers zorgen wij met elkaar voor ruim 2000 cliënten en bewoners. Alles wat we doen, doen we met het hart voor de kwaliteit van leven van elke cliënt en bewoner. Voor meer informatie over onze organisatie en locaties kun je terecht op onze website: www.zhga.nl.


Wil je meer informatie over de functie, bel of WhatsApp dan met Stephanie de Breuk, 06-30803566 of Anouk Mank 06-23574335.


Interesse?

Interesse? Reageer dan via onderstaande knop op deze vacature. Wanneer je hierop klikt verschijnt een online sollicitatieformulier waarin jij je CV en motivatie kunt uploaden. Zonnehuisgroep Amstelland vraagt standaard referenties op en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is vereist.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.